Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2009-03-04 Omar Hassan al-Bashir

Posted by lezersbrieven op 2009-03-04

Op het radio- nieuws van VRT 1 op Donderdag 5 maart om 18 uur, verneem ik dat er een internationaal aanhoudingsbevel is uitgevaardigd tegen de president van Soedan, het vermoedelijke brein achter de genocide van Darfur. Hij wordt beschuldigd van genocide, misdaden tegen de mensheid en oorlogsmisdaden. Dit zijn zware aantijgingen die niet dankzij maar ondanks onze linkse partijen en ngo’s vandaag zijn uitgevaardigd door het Internationaal Gerechtshof van Den Haag. Ondanks honderdduizenden doden en miljoenen vluchtelingen heeft de Arabische Lobby altijd deze veroordeling tegen gehouden. De genocide is opgestart in 2003 en gaat vandaag nog steeds door.

Deze veroordeling ligt voor de hand maar tot nog toe is de reactie van heel wat Afrikaanse leiders en Westerse vredesactivisten beschamend geweest.

Hopelijk zullen onze media nu eindelijk voor één keer niet over de vermeende misdaden van Israël kunnen rapporteren maar ook over de veel ergere toestanden in Darfur!

De beslissing van het Internationaal Gerechtshof kwam er mede onder het initiatief van een zwarte Afrikaanse bisschop, die in linkse kringen nochtans op handen gedragen wordt.

Desmond Tutu, de vroegere Anglicaanse bisschop van Kaapstad, heeft opnieuw het voorbeeld moeten geven van rechtvaardigheid, menselijkheid en empathie. Zijn supporters hebben het voor de zoveelste keer op schandalige wijze laten afweten.

Y.V.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s