Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2009-03-14 Vrije meningsuiting alleen tegen Joden en Israël?

Posted by lezersbrieven op 2009-03-14

In een column pleit Ian Buruma op Zaterdag 14 maart voor Vrije Meninsuiting voor Bisschop Williamson. Even verder verdedigt hij ook de vrije meningsuiting van Geert Wilders. Hij meent dat beiden het fascisme verdedigen maar dat een verwerpelijke mening niet door een strafrechterlijke bepaling mag verboden worden. Ik deel die visie niet! Williamson is wel degelijk een fascist die de Holocaust ontkent. Geert Wilders daarentegen protesteert alleen tegen de overdreven eisen die een groeiende Islam stelt aan het Westen. Beiden met elkaar gelijkstellen is dan ook fout.

Verder wil ik in verband met de vrije meningsuiting erop wijzen dat in Thuin in Henegouwen op Vrijdag 13 maart een vergadering over Israël met deelname van de Ambassadeur van dat land werd verboden. Reden: de Moslims hadden gedreigd met aanslagen! Dergelijke belemmering van het recht op vrije meningsuiting is uit den boze.
Ditmaal hoor je de gauchisten en hun kornuiten niet schreeuwen dat vrije meningsuiting moet kunnen want ja Wallonië is buitenland en dreigen met terreur voor de ‘ goede zaak’ is een blijk van verzet.In dergelijk ethisch moeras zijn we thans in ons ‘ dierbaar landje’ verzeild geraakt.

Y.V.

Advertenties

Eén reactie to “2009-03-14 Vrije meningsuiting alleen tegen Joden en Israël?”

 1. Beste Mijnheer Ivan Devadder,

  Wij willen informatie, en geen show.

  N.a.v. uw rechtstaan tijdens een gesprek met Yves Leterme heb ik volgende bedenking. Dat u technieken kopieert die Filip Dewinter van het Vlaams Belang u voordeed bewijst hoe weinig inventief u bent om uw job goed te doen. (ook tijdens De 7de Dag liep Dewinter weg, na een verloren debat tegen Abu JahJah omdat hij van de VRT niet mocht reageren op opiniemaker Joël Deceuleer van Knack). De kopie is nooit even krachtig.

  Mag ik u eraan herinneren dat als uw goede (lunch!)-buddy Karel De Gucht tot driemaal toe gewoon doorpraat in De Keien van de Wetstraat de VRT- journalisten wel blijven zitten. (Wie waren dat ook alweer? O ja, u zelf en Kathleen Cools)
  Toen uw goede vriend Verhofstadt Premier was, durfde u Hem zelfs geen vragen stellen. En terecht, de man belde immers woest naar hoofdredacteurs om kritische journalisten te laten ontslaan.

  De snelheid waarmee u nu rechtstond, omdat onze Premier u uw vraagjes niet liet aflezen van uw blaadje, verraadt vooral dat u meer bekommerd bent om uw imago en wat uw collega-journalistjes wel niet van u zouden denken, dan wat wij, uw publiek, de mensen waarvoor u het allemaal doet, daar nu mee aanmoeten.

  Misschien, heel misschien moet u het eens op een andere manier proberen.

  Beste groet,

  Mevr. Vanmulder

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s