Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2009-11-02 VRT moderator bevestigt door logische benadering de Protocollen Wijzen van Sion

Posted by lezersbrieven op 2009-11-03

20091101blog-kh-modReactie ontvangen van Dhr Roth.

Groot was mijn verwondering toen mijn interventie op de blog van Kristien Hemmerechts deels gecensureerd werd en door de uitleg ervan uiteindelijk onrechtstreeks de Protocollen van de wijzen van Sion goedkeurt.

Mijn reactie was

K is een dame die zich al volop heeft laten misbruiken door organisaties die foutelijk de naam “vrede” dragen terwijl die reeds jaren jodenhaat promoveren in de scholen. K zou beter eens luisteren naar sommige moslims die nog een hardere taal gebruiken dan Benno wanneer het over de misbruiken van de Islam gaat. Zoals Mohamed Sifaoui.

Maar het ergste van alles is deze uitspraak van K:
“Dus vraag ik me af wat Luckas Vander Taelen doet dat er in zijn gezicht wordt gespuwd, maar bon, dit terzijde.” ze kan zich dezelfde vraag stellen waarom jonge marokkanen een rabbijn aanvielen een jonge joodse student in de rug staken, waarom … en waarom sinds het pakt van Omar de Joden een geel teken moesten dragen in de arabische moslimlanden? Ook de fout van de Joden zoals de fout van Luckas?

Een paar uur later kreeg een andere blogbezoeker deze opmerking van de moderator:

@ Sam: Dhr Roth haalde er zelfs het Pact van Omar bij, wat net zo fake is als de Protocollen van de wijzen van Sion, wat dus geschrapt is, net als uw eigen simpele veralgemeningen. Mod

Bij navraag bij een paar academisch bekende islamkenners kreeg ik een bevestiging dat het Pact van Omar zeker geen fake is. Daarom moet ik uit de reactie van de moderator afleiden dat hij hetzelfde denkt van de Protocollen van de Wijzen van Sion en deze dus logischerwijze ook geen fake zou zijn.

Zeer gespecialiseerde moderators die de VRT gebruikt, die er denken meer van te kennen dan de specialisten.

Hier dan mijn reactie die natuurlijk door de Vlaamse Pravda gecensureerd werd.

@Mod, na het raadplegen van academische islamkenners/arabisten en Bernard Lewis heb ik een groot probleem met uw opmerking “Dhr Roth haalde er zelfs het Pact van Omar bij, wat net zo fake is als de Protocollen van de wijzen van Sion, wat dus geschrapt is, net als uw eigen simpele veralgemeningen.”

Een academicus reageerde zeer eenvoudig dat u ofwel niets verstaat van het “pact van Omar” of niet weet wat de “Protocollen van de wijzen van Sion” zijn, of misschien wel beide. Ook zie ik dat zelfs Herman De Ley het expliciet heeft op zijn site http://www.flwi.ugent.be/cie/CIE/deley11.htm over het “Pact van Omar” en “de beruchte nazi “jodenster” heeft hier, via katholiek Spanje, haar verre oorsprong”

Ook was het de kalief al-Mutawakkil die in 849 opnieuw de regels van het pact invoerde nadat al-Mamun en zijn twee directe opvolgers onder de invloed van de “verlichters” in de Islam, de mu’tazila, het practisch geannuleerd hadden. Maar ik veronderstel dat u dat allemaal ook wel weet na het lezen van boeken van een paar van mijn kenissen zoals Malek Chebel, Abdelwahab Meddeb of Soheib Bencheikh. Ik kan u anders ook een van de weinige in België beschikbare exemplaren uitlenen van het boek van Albert N. Nader, Le système philosophique des mu’tazila, Dar al-Mashreq SARL, Beyrouth, 1984.

Hierbij dus opnieuw de zin die u, zoals u nu zult begrijpen, te snel hebt gecensureerd: “en waarom sinds het pakt van Omar de Joden een geel teken moesten dragen in de arabische moslimlanden? Ook de fout van de Joden zoals de fout van Luckas?”

Advertenties

Eén reactie to “2009-11-02 VRT moderator bevestigt door logische benadering de Protocollen Wijzen van Sion”

  1. Update. De amalgaam vanwege de moderator tussen het “Pact van Omar” en de “protocollen…” is door de moderator zelf verwijderd, niettegenstaade dat zijn overste niets ging aanpassen.

    Een waakzame internaut zond deze opmerking naar de moderator:
    “Ik zie dat je je eigen censuur nu hebt weggecensureerd, Louis.

    Je lijkt van Metternich te hebben geleerd! Die vond van zijn eigen censuurapparaat dat „sogar seine Existenz sollte aus Effektivitäts-gründen völlig verborgen bleiben.“”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: