Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2006-09-29 Persbericht

Posted by lezersbrieven op 2006-09-29

PERSBERICHT
Ter onmiddellijke publicatie

“Lezersbrieven die de pers niet halen” : de internetsite voor de brieven van gefrustreerde Vlaamse lezers over hun pers.

Brussel, 24 september 2006: oprichting van een vrije tribune sinds midden augustus 2006 voor de lezers, radioluisteraars en televisiekijkers die telkens weer bot vangen door geweigerde of geknipte reacties als ze schriftelijk reageren op een persartikel of een uitzending.
Het adres van deze tribune: https://lezersbrieven.wordpress.com

Het doel:
Het in ere herstellen van de vrije meningsuiting en de correcte informatie, daar waar die te wensen overlaat in naam van de politiek correcte en.andere minder openlijke doeleinden. Dit geldt voornamelijk voor nationaal en internationaal nieuws met de nadruk op alles wat het Nabije en het Midden-Oosten betreft.

De missie:
Licht werpen op de aanklachten van lezers, luisteraars en kijkers betreffende de onnauwkeurigheden, onjuistheden of zuiver bedrog (opnames, foto’s, teksten, karikaturen, diverse commentaren) in het nieuws van alledag via brieven door de betrokken media geweigerd of zo geknipt dat de zin ervan verloren gaat. Op voorwaarde dat dergelijke brieven de voorwaarden van deze site in acht nemen kunnen ze daar worden gepubliceerd. (lees :”voorwaarden”).

De site is al actief en heeft al fiks wat door diverse media (tot nu toe voornamelijk kranten) geweigerde, genegeerde of verminkte brieven gepubliceerd. Door op de site te surfen kan de bezoeker al een beter idee bekomen van de problematiek.

Onze site gaat nog een stap verder.
Aan de hand van zijn aanvullende rubrieken (films, nationale en internationale persartikelen, interviews en foto’s) wil “Lezersbrieven die de pers niet halen” bezoekers op de hoogte brengen van de door vele Vlaamse media verzwegen feiten over een complex probleem en pijnlijke situaties, aan zij die de tijd of ervaring ontbreken om dit zelf op te zoeken. Want alle burgers hebben recht op correcte en objectieve informatie, ontdaan van vooroordelen en a prioris.

Wie zijn wij?
Een groep vrijwilligers die zich ernstig zorgen maken over de onnauwkeurige, onvolledige en partijdige informatie die door diverse media wordt verspreid. De site wordt beheerd door een beperkt comité dat eventueel uitgebreid kan worden met nieuwe leden in functie van de behoeften van de site. Nieuwe leden worden verkozen met een meerderheid van twee derden door het comité.

De moderatoren van de site zijn vrijwilligers die al jaren op de voet de nationale en internationale actualiteit volgen en die zich bewust zijn over de toenemende partijdigheid en het steeds vaker ter kwade trouw zijn van een flink gedeelte van zowel de geschreven als de audiovisuele pers.

Uw door de media geweigerde brief zal prompt op deze site gepubliceerd worden, samen met het artikel of de citaten van de uitzending die uw reactie uitlokten, indien in overeenstemming met de voorwaarden van de site voldoet.

Het motto van “Lezersbrieven die de pers niet halen” = “Het woord behoort ook u toe.”

Uw mening telt. Laat u dat recht niet ontnemen. “Het lot van “Lezersbrieven die de pers niet halen” hangt alleen van de lezer af.”

Email: lezersbrieven@hotmail.com
https://lezersbrieven.wordpress.com/

Advertenties

Eén reactie to “2006-09-29 Persbericht”

 1. doolaert said

  Goede en slechte Vlamingen.
  De Vlamingen opdelen in goede en slechte is dom. Dit begrip werd gelanceerd door een particraat met de bedoeling dat de mensen zich zouden gaan ergeren aan het communautaire wat dan meteen zou meebrengen dat het schade zou berokkenen aan die partij die het communautaire hoog in het vaandel voert.
  Het is echter een slag in het water want het vindt geen ingang.
  Een opdeling in bewuste Vlamingen en Vlaamse dummies heeft wel zin vermits ze op een feitelijke toestand berust.

  Onder bewuste Vlamingen verstaan we diegenen die iets afweten van de geschiedenis van de Vlaamse bewustwording a.g de strijd voor sociale en culturele gelijkheid en dit sinds 1830 .
  Dummies hebben in het beste geval een klokje horen luiden maar weten de klepel niet hangen, wat niet weerhoudt dat ze deel nemen aan het debat. Hun argumenten berusten op holle, niets zeggende slogans.
  Andere dummies benaderen het communautaire ideologisch. Ze vertrekken van de ideologische dogma’s a.g. ze benaderen het probleem met oogkleppen aan.
  Honkvast, conservatief, blijven ze hun politieke activiteit beperken tot het sociaal – economische zoals ze dat al doen sinds de tweede helft van de 19e eeuw. Met succes en gelukkig voor de gewone mens, fungeerden ze als zweeppartij om het sociaal onrecht te bekampen. De actuele problemen zoals het communautaire ignoreren ze en blijven als dusdanig, eigen aan het Belgisch kader, in het wiel rijden van hun grote zusterpartij in het zuiden. De kiezer heeft hun daarvoor zwaar afgestraft. Het begrip dummies is niet eigen aan een bescheiden sociale status. De dogmatische benadering is ook die van een categorie bestaande uit kunstenaars, auteurs, zangers, journalisten, gelovige en vrijzinnige. die in naam van dogmatisch internationalisme en partijtrouw, blind blijven voor de werkelijkheid.
  Onwetendheid ligt aan de basis van veel misverstanden. Niet willen weten is misdadig.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: